La petita malumaluga viatja (virtualment) a Nova York

La petita malumaluga viatja, encara que sigui de manera virtual, a Nova York a la fira d’arts escèniques APAP.

En un inici, la Fira, es va plantejar en format híbrid (físic i virtual) per a adaptar-se als constants canvis que demanden els temps d’ara.

Les dates triades van ser del 14 al 17 de gener a l’hotel NY Hilton Midtown, un espai de 3 plantes amb estands on es reuneixen professionals de tots els àmbits (companyies, teatres, distribuïdores, artistes, festivals, professionals freelance…). Un total de 981 inscrits d’arreu del món per a l’edició de 2022.

L’objectiu de la petita malumaluga a través de la participació en aquesta fira era presentar les seves propostes al circuit estatunidenc, d’aquesta manera, poder aconseguir ampliar la internacionalització de les peces de la companyia. La participació es basava en dos punts clau, un d’ells a través de l’estand (booth) i l’altre, les reunions ràpides amb programadors inscrits.

La fira s’estructurava de la següent forma:

– 1 h diària de reunions ràpides (09h a 10 h)
– 2 h diàries d’estand (10h a 12 h)
– 5 h diàries de conferències (12h a 17 h)

El programa de conferències tracta temes com el futur digital de les arts escèniques, plataformes digitals, la situació de la covid en les arts escèniques, futur i nous reptes, programacions familiars, màrqueting i comunicació en les arts escèniques… Especialment rellevant, les conferències relacionades amb la digitalització, ja que la companyia des de fa uns anys, es mostra interessada en la tecnologia creativa aplicada a l’escena.

Però novament, el present, tan canviant, obliga a l’organització a prendre una decisió i el passat 23 de desembre i a causa de la creixent aparició de casos Covid, la fira es transforma a un format totalment virtual.

Així doncs, la fira modifica i àmplia les seves dates, realitzant-se del 10 al 15 de gener de 2022. Al mateix temps, augmenta lleugerament els inscrits (passen a ser 1.144) i modifica també el seu programa d’activitat.

El programa es concreta en un augment de l’horari de reunions ràpides entre professionals, un augment de la programació de conferències i s’han potenciat la representació dels espectacles en línia.

Més informació: https://apap365.org